Ecdl

admindebrecen küldte be 2019. 11. 28., cs - 11:54 időpontban

ECDL

 

ECDL

 

ECDL TÁJÉKOZTATÓ

Általános tudnivalók:

Az ECDL (European Computer Driving Licence – Európai Számítógép-használói Jogosítvány, Európán kívül ICDL, vagyis International Computer Driving Licence) az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványa.

A hallgató az ECDL rendszerbe való első jelentkezésekor okmányként kezelendő vizsgakártyát kap, amelyre adatait a vizsgaközpont vezeti fel.

A vizsgakártya az első sikeres vizsgától számított három évig érvényes, lejárta után új vizsgakártyát kell váltani, és az addig teljesített vizsgákat meg kell ismételni. A közoktatási intézményekben tanuló diákok számára lehetőség van arra, hogy a modulvizsgákat 3 év helyett az első vizsga teljesítésétől számított 4 éven belül teljesítsék.

Egy vizsga ideje 45 perc, így egy napon több vizsga is letehető, azonban közöttük legalább 20 perc szünetet kell tartani. A sikeres vizsga teljesítéséhez 75%-os teljesítményt kell elérni minden modul esetén.

ECDL Select

ECDL bizonyítvány 7 sikeres vizsga teljesítéséért jár. :

 

4 modul teljesítendő kötelezően:

Három pedig választható:

 

ECDL Select Start

Az ECDL Start lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki – továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül – hozzájuthasson első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához. Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes (7 modulos) bizonyítvány megszerzéséhez.

 

Az ECDL Start moduljai

1 szabadon választott modul

 

 

A vizsgázók által fizetendő díja

Regisztrációs díj

  • ECDL és ECDL Select (7 modulos) alapdíj
    • felnőtteknek:7500 Ft
    • általános és középiskolás, valamint a felsőoktatási intézményekben tanuló, diákigazolvánnyal rendelkező, nappali tagozatos hallgatók számára:5500 Ft (csak a diákakcióhoz és a teleház akcióhoz csatlakozott vizsgaközpontoknál érvényes)
  • Vizsgadíjak:
    • diák: 1800 Ft
    • Felnőtt 2500 Ft